Vorige slide
Volgende slide

Merken

Lenovo
Lenovo (Lenovo Groep) is een Chinese maker van computerhardware en consumentenelektronica. In 1984 werd Legend Holdings opgericht en de merknaam Lenovo werd in 2004 geïntroduceerd. Het bedrijf is de grootste computerfabrikant van China en is de grootste ter wereld naar marktaandeel. Naast pc’s worden ook fotoapparatuur en mobiele telefoons gemaakt. Het bedrijf levert ook informaticadiensten en biedt in China internettoegang aan.

Apple
Apple Inc. is een Amerikaans elektronicabedrijf dat op 1 april 1976 is opgericht (toen met de naam Apple Computer, Inc.) door Steve JobsSteve Wozniak en Ronald Wayne. Het bedrijf is gevestigd in CupertinoCalifornië en staat voornamelijk bekend om high end elektronica en de ontwikkeling van de eerst touchscreen telefoon; de iPhone.

HP
Hewlett-Packard (algemeen bekend als HP) is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven en telde in 2014 zo’n 300.000 medewerkers. Het leveringsprogramma loopt van eenvoudige elektronica-onderdelen tot software en dienstverlening. HP behoort al jaren tot de top drie van computerleveranciers. Per 1 november 2015 is het bedrijf opgesplitst in twee aparte bedrijven: Hewlett Packard Enterprise (HPE) en HP Inc (HPQ).

Dell
Dell Inc. is een Amerikaanse computerfabrikant, gevestigd in Round RockTexas. Naast het produceren van personal computers (waarin zij een van de grootste ter wereld zijn en marktleider in de Verenigde Staten), produceert Dell ook serverswerkstationshardware voor netwerken, pda’ssoftwaretelevisietoestellenmonitorenprinters en tot eind 2012 nog smartphones.

Intel
Intel is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van chipsmoederbordensoftware en andere componenten van computers en computernetwerken. Intel is vooral bekend van de microprocessoren die in de meeste hedendaagse personal computers zitten: de 8086-structuur, die via de 286, 386 en 486 tot de Pentiums is uitgegroeid.

Microsoft
Microsoft Corporation (vaak afgekort als MS) is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licentieert en ondersteunt een breed scala aan computer gerelateerde producten en diensten. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975. Microsoft is ’s werelds grootste softwarebedrijf. Microsoft staat ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld, op 25 april 2019 was het meer dan 1 biljoen Amerikaanse dollar waard. Het eerste door Microsoft ontwikkelde product was een BASICinterpreter voor de Altair 8800 (een zelfbouwcomputer voor hobbyisten). Ze slaagden erin om de pc-markt over te nemen met zijn besturingssysteem MS-DOS in het midden van de jaren 80. Dit systeem werd later opgevolgd door Microsoft Windows. De populariteit van de producten zorgde ervoor dat drie medewerkers miljardair werden en 12.000 medewerkers miljonair. Sinds de jaren 90 van de 20ste eeuw heeft Microsoft diverse bedrijven overgenomen.

 

 

Scroll naar boven